Tosya’da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Anma Programı Düzenlendi.

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programda, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından, Tosya Müftüsü Mahmut Uluşahan tarafından dua yapıldı.

Tosya Kaymakamı Uğur Ünsal yaptığı konuşmada, “Bugün Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişimi karşısında, aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin gösterdiği onurlu duruşun, hainlerin yenilgiye uğratılmasının ve demokrasi zaferinin 8’nci yıl dönümüdür. Milli birlik ve beraberliğimize ülkemizin geleceğine yöneltilen hain kalkışma karşısında aziz milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek hain darbe girişimine karşı durarak canı pahasına ülkesine, devletine, demokrasisine, geleceğine ve egemenliğine sahip çıkmıştır.” dedi.

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ise,  “Genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle bu ülkenin kaderini değiştirme noktasında gerçekleşen kalkışmaya hep birlikte şahit olduk. Öncelikle necip Türk milletine, bu güzel ülkemizi yöneten Sayın Cumhurbaşkanımıza ve onunla beraber ogün hareket eden ve koşulsuz şartsız destek veren Devlet Bahçeli beyefendiye huzurlarınızda şükranlarımı arz ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz mesajı okundu.

15 Temmuz belgeseli gösterimi, Tosya İlçe Müftülüğü Türk Tasavvuf Musiki Topluluğu’nun ilahi sunumu, Şehit Mustafa Kaymakçı belgeseli sunumu, Otuz Kuş şiiri sinevizyon gösterimi ve 15 Temmuz Destanı şiirinin okunmasının ardından anma programı sona erdi.

Programa, Tosya Cumhuriyet Savcısı Ömer Kalaycı, Baro İlçe Temsilcisi Av. Erdoğan Güven, Tosya İlçe Emniyet Müdürü Selahattin Batman, Tosya İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Oğuzhan Dişçeken, AK Parti Tosya İlçe Başkanı Mustafa Takır, MHP Tosya İlçe Başkanı Suat Bazlamaçcı, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir