Tosya’da İlköğretim Haftası kutlandı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde İlköğretim Haftası törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreninde, Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal marşı okundu.

Tosya İlkokulunda devam eden kutlamalarda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Demirci,  yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Eğitimin bir toplumun geleceğini belirlediğini belirten Demirci, şunları kaydetti : “ Eğitim bir memleket meselesidir. Türk eğitim sistemimiz, tüm vatandaşlarımızı, Türk milli eğitiminin temel amaçlarından biri olan fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin, dengeli ve düzgün bir karaktere sahip olması, aynı zamanda iyi insan ve iyi bir vatandaş olarak yetiştirilmesi görevini üstlenmiştir. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi “Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder.” Bu düşünceden yola çıkarak, Ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak olan Bakanlığımızın ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile ülkemizi  2053, 2071 vizyonuyla buluşturacak olan temel unsur da yine eğitimdir.”

Törende öğrenciler tarafından şiirler okundu ve çeşitli gösteriler sahnelendi.

Törene Tosya Kaymakamı Uğur Ünsal, Tosya Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükacar, Tosya İlçe Emniyet Müdür V. Komiser Lütfü Samed Yolbulan, Tosya İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Oğuzhan Dişçeken, Tosya Cumhuriyet Savcıları Ömer Kalaycı ve Ali Faruk Avcı, AK Parti Tosya İlçe Başkanı Mustafa Takır, CHP Tosya İlçe Başkan Vekili Mehmet Sami Özcan, MHP Tosya İlçe Başkanı Suat Bazlamaçcı, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir